AVOIMET PUUTARHAT 2019

02.04.2019

PAIKKA: Koko Suomi, AIKA: 7.7.2019, LIPUT:  ei
Suomen suosituin puutarhatapahtuma "Avoimet Puutarhat" järjestetään sunnuntaina 7. heinäkuuta 2019. Odotettavissa on sekä uusia että tuttuja puutarhakohteita, joihin pääsee tutustumaan keskikesän vihreydessä ja loistossa.

Avoimien puutarhojen päivää oli vietetty kansallisena tapahtumana Pohjoismaissa vuodesta 2010 ja Suomessa vuodesta 2012.


Tapahtuman tärkeintä antia ovat kohtaamiset. Tapahtuman palautteissa yhtenä tärkeimpänä motivaattorina on ollut toisten harrastajien tapaaminen ja mahdollisuus oman puutarhan esittelyyn muille harrastajille. Teemapäivän aikana halutaan myös edistää suomalaisten puutarhaharrastamista ja puutarhakulttuuria. Suomi kehittyy mielenkiintoisena, monella tavalla rikkaana puutarhamaana juuri tämäntyyppisten tapahtumien avulla, kerrotaan Puutarhaliitto ry:stä. Suomalaisissa puutarhoissa yhdistyy upea luontomme kansainvälisiin puutarhatrendeihin.

Yli 70 000 vierailua

Vuonna 2018 puutarhavierailuja oli noin 70 000 erilaisissa kohteissa, joita oli avoinna yli 550 ympäri Suomea. Vuoden 2018 teema 'Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen' koettiin hyväksi. Se kannusti mukaan myös pihoja, jotka eivät olleet täysin valmiita.

Moni puutarhaharrastaja uurastaa pihansa vuoksi lukemattomia tunteja vuodessa. Työn lisäksi pihaan liittyy paljon ajatuksia ja intohimoja, jotka välittyvät hyvin puutarhavierailujen aikana.

Vuoden 2019 puutarhoihin voi tutustua osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi/puutarhat

Oma puutarha mukaan tapahtumaan?

Viimeinen ilmoittautumispäivä tämän vuoden Avoimet Puutarhat teemapäivään on 2.6.2019.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa.

Tiedot ovat tapahtuman järjestäjältä.