TALOON & KOTIIN

02.03.2023

Vanhoihin taloihin ja ekokoteihin ei sovi mitkä tahansa tuotteet. Täältä löytyy remonttitarvikkeita, -tekijöitä ja ihania tuotteita koteihin - myös taloissa, joissa ei ole viemäröintejä!

Huomaathan, että esittelyiden suositukset eivät ole omiamme, vaan yritysten maksullisia suosituksia. Kuitenkin, mikäli meillä on kokemus kyseisestä yrityksestä, sen palvelusta tai tuotteista ja olemme olleet niihin tyytyväisiä, merkitsemme kyseisen yrityksen tähdellä Onko sinulla ehdottaa yritystä tai tuotetta suosituksiin? Ks. info ja ota yhteyttä!


Ekolet Oy

100% kompostoivat kotimaiset kuivakäymälät sisälle ja ulos!

Osoite: Helsinki
Puhelinnumero: 010 200 6260
Siirry kotisivuille

Ekoletin nelilokeroiset käymälät ovat 100% kompostoivia, sillä myös jälkikompostointi tapahtuu laitteessa ja tyhjennät siitä valmista ravinnerikasta multaa. Käymälät eivät tarvitse kuiviketta käytön jälkeen, eivätkä nestekanistereiden tyhjentelyä. Suuri osa nesteestä haihtuu ja biologisesti puhdistunut loppuneste voidaan johtaa suoraan kasveille. Ekolet sisäkäymälällä voit korvata tavallisen vesivessan ja käyttää bidee suihkua. Edullinen, yksilokeroinen Ekolet SÄKKI käymälä vaatii jälkikompostoinnin, mutta se tapahtuu erittäin yksinkertaisesti käymälän sisällä olevan säkin avulla. Käymälän täytyttyä täysi säkki kipataan jälkikompostoitumaan ja käymälän käyttöä jatketaan uudella säkillä. Ekolet käymälät ovat täysin hajuttomia ja ovat keränneet tyytyväisiä käyttäjiä yli 25 vuoden ajalta.


Ekovekotin

Ekologisia ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita omavaraiseen elämäntyyliin.

Postiosoite (ei käyntiä): Rydönkyläntie 83, 03850 Pusula
Puhelinnumero: 045 7836 9866
Siirry verkkokauppaan

Ekovekotin haluaa olla yksi niistä monista puroista, jotka ovat myötävaikuttamassa siihen, että maapallon asukkaiden kulutuskäyttäytyminen muuttuisi kestävämmäksi. Haluamme tarjota oleellisia ja tarpeellisia tuotteita keskittyen ihmisten perustarpeisiin ja elämän perustuotteisiin. Tuotteemme ovat korkealaatuisia, pitkäikäisiä - usein korjattavissa, ja ne on mahdollisuuksien mukaan tehty uusiutuvista, kierrätetyistä, kompostoitavista ja kierrätettävistä raaka-aineista. Valikoimamme tuotteet toimivat tilanteessa kuin tilanteessa ja ovat tämän vuoksi myös oivia apuvälineitä kriisitilanteiden varalle, sillä myymämme laitteet ja tuotteet ovat teknisesti hyvin yksinkertaisia, eivätkä ne pääasiassa kuluta sähköä tai muuta polttoainetta. Tuotevalikoimamme monipuolistuessa se tulee sisältämään myös eräitä talonpoikaisajan tuotteita, jotka hävisivät modernisoinnin myötä markkinoilta. Avaamme seuraavaksi toukokuun 2023 puolessa välissä mahdollisuuden seuraavien uutuustuotteiden ennakkotilaukseen tarjoushintaan: puurunkoinen kuivakäymälä teräksisellä sisäastialla, puinen pottatuoli emalipotalla ja perinteinen kokopuinen astiankuivausteline. Tervetuloa pistäytymään omavaraisen elämäntyylin pieneen verkkokauppaan!

Kasvikupla

Verkkokauppa viherkasvien ystäville!

Postiosoite: Verkkokauppa
Siirry verkkokauppaan

Kasvikupla haluaa tuoda iloa ja ideoita kaikille viherkasvien ystäville. Oletko kuullut kasvikamuista tai kasvimajoista? Käy kurkkaamassa verkkokaupassa mitä nämä ovat. Yksi suosikkituotteistani on viherkasvien lehtien näköiset tyynyt, joita verkkokaupassa onkin monta erilaista. On Kasvikuplassa ihan hyödyllisiäkin tuotteita myynnissä, esim. ruukkuja, hyllyjä, tukia, kastelupalloja, sumupulloja ja kastelukannuja. Niin, ja sitten löytyy vielä korviksia, pussukoita, kortteja, vihkoja ja magneettejakin! Kasvikupla on minun, Sarin suomalainen pienyritys, joka toimii Tampereella. Tervetuloa kuplivan iloiseen Kasvikuplan verkkokauppaan! Iloisin terveisin, Sari.


Meidän Talo

Remontoi unelmista totta

Meidän Talo esittelee Suomen upeimmat ja hurjimmat remonttihankkeet havainnollisissa ennen & jälkeen -jutuissa. Kerromme kuinka kaikki tehtiin ja annamme parhaat vinkit rakennus- ja sisustusmateriaalien valintaan.

Tilaa Meidän Talo ja lue myös vanhempia lehtiä digilehtinä!


Mesila isä & poika

Hunajaisia tuotteita, koulutusta ja pesäkummitoimintaa!

Osoite: Rantalanpolku 5, 16350 Niinikoski (mehiläistarhat)
Puhelinnumero: 040 730 3296
Siirry verkkokauppaan
Ks. myös muut jälleenmyyntipaikat

Mesila isä & poika, on pieni orimattilalainen kolmen polven mehiläistarhausyritys. Mehiläisemme palkitsevat meitä hyvästä hoidostaan paitsi hunajalla, myös muilla mehiläispesän aarteilla, joista jatkojalostamme sekä verkkokaupassamme että jälleenmyyjiemme kautta myytäviä ekologisia tuotteitamme, kuten mehiläisvahakääreitä, -pussukoita, -voiteita, -kynttilöitä ja hunajalaastareita pupunpuremille ja hirven hankaamille puutarhan puille itse hunajaa unohtamatta! Hunajatuotannon lisäksi palveluumme kuuluu tarhaajakoulutus, pölytyspalvelut, pesäkummitoiminta ja siitepölyn sekä propoliksen kerääminen.

Metsä-Tappura Oy

Puutavarat ja puusepäntyöt perinteiseen puurakentamiseen.

Osoite: Lempäälä
Puhelinnumero: 040 824 9627
Siirry kotisivuille

Olemme kolmen sisaruksen luotsaama perheyritys, joka on erikoistunut perinnerakentamisen sekä entisöinti- ja restaurointikohteiden puutavaratarpeisiin. Toimitamme puutavarat hirsistä koristelistoihin sekä höyläämme mm vanhojen mallien mukaisia tuotteita. Puusepänverstas palvelee kaikissa puutyötarpeissa. Erikoisosaamisenamme vanhojen talojen massiivipuuportaat. Teemme myös sorvauksia. Suuri osa tuotteistamme on lähipuu-tukeista sahaamiamme lähituotteita. Meiltä löydät raaka-aineet myös puutyöharrastuksiin.


Osmo Color - Auson Tervamaalit

Ajattomien ja puuta kunnioittavien pintakäsittelyaineiden puolestapuhuja ja jakelija.

Osoite: Useita jällenmyyjiä
Puhelinnumero: 019 264 4200
Siirry kotisivuille
Katso jälleenmyyjät

Meidän tarinamme sai alkunsa rakkaudesta puumateriaaliin ja käsillä tekemiseen, ja tämä näkyy toimissamme yhä edelleen. Teemme, kokeilemme ja opimme jatkuvasti lisää, sillä haluamme tarjota hyviä, ajattomia ja kestäviä tuotteita asiakkaillemme. Yksi perinteisen pintakäsittelyn klassikkotuote on ehdottomasti tervamaali. Ausonin upeat pigmentoidut puutervat hurmaavat ulkotiloissa paitsi värillään ja tuoksullaan, myös kestävyydellään ja ajattomuudellaan. Tervamaali sopii käytettäväksi kaikille uusille ja käsittelemättömille puupinnoille sekä aiemmin tervalla, keittomaalilla tai rautavihtrillillä käsitellyille pinnoille. Terva on luonnon oma maali, jolla saadaan vahva ja hengittävä suoja puulle. Valmiiden tervamaalien lisäksi löydät meiltä tarvittavat aineet myös omiin tervasekoituksiin.


Pikkuvihreä

Toimivimmat käymälät, kompostorit ja jäteveden puhdistajat asiantuntevalta perheyritykseltä.

Osoite: Vanha Ahteentaantie 1, 21140 Rymättylä
Puhelinnumero: 02 242 1089
Siirry kotisivuille

Pikkuvihreä on vuonna 1993 perustettu ekologisiin kuivakäymälöihin, harmaavesisuodattimiin sekä kompostointiin erikoistunut kotimainen perheyritys. Pikkuvihreä on oman alansa ehdottomia asiantuntijoita 30 vuoden kokemuksella. Pikkuvihreästä löydät toimivimmat kuivakäymälät ja wc-ratkaisut kaikkiin tarpeisiin kesämökille ja haja-asutusalueelle. Pikkuvihreän osaaminen ei rajoitu vain kotimaahan, sillä Pikkuvihreän Suomessa valmistamia Green Toilet kompostikäymälöitä löytyy maailman kaikilta mantereilta. Pikkuvihreän asiantunteva asiakaspalvelu neuvoo maksutta kaikkia käymäläasioissa. Ota rohkeasti yhteyttä!


Puteli Oy

Kauniita pulloja ja purkkeja säilöntään ja säilytykseen!

Osoite: Lylykoskentie 11, 80130 Joensuu
Puhelinnumero: 0500 285 907 ja 0400 354 464
Siirry kotisivuille

Yhteistyömme lasitehtaiden ja tukkuliikkeiden kanssa tarjoaa sinulle laajan kattauksen erilaisia tuotteita purkitukseen. Verkkokauppamme valikoimasta löydät kauniita ja käytännöllisiä lasipurkkeja ja -ruukkuja 30 millilitrasta yli 3 litraan. Kaikki lasipurkkimme ovat elintarvikelasia ja niiden korkkeja ja kansia on tarjolla muutamalla värivaihtoehdolla. Valikoimamme kattaa myös maustepurkit, erilaiset lasipullot, kuten mehu-, viini-, öljy-, virvoitusjuoma- ja olutpullot sekä erilaiset erikoispullot - myös patenttikorkeilla, sekä vihannespainot, pakasteastiat, hanapakkaukset, viinipullojen kapsyylit, elintarvikepullot ja muovitölkit. Tervetuloa purkittajan paratiisiin!


Puutarhurin Maja

Kaikkea ihanaa kotiin ja puutarhaan! 

Osoite: Verkkokauppa
Siirry kotisivuille

Puutarhurin Maja on kodin ja puutarhan sisustuskauppa netissä. Verkkokaupastamme löydät kaikkea ihanaa kodin ja puutarhan sisustamiseen. Tyylinä on suloinen sekoitus englantilaisen maaseudun 'English countryside' -tunnelmaa. Tuotteiden aiheissa näkyykin paljon puutarhan ja metsän eläimiä sekä kukkia. Verkkokaupassamme vastaasi saattaa tulla vaikkapa kettuja, pupuja, mehiläisiä, kissoja, koiria, pöllöjä, siilejä ja oravia tai kieloja, saniaisia, ruusuja, pioneja ja perhosia. Kodinsisustusvalikoimastamme löydät esimerkiksi kauniit julisteet, torkkupeitot, sisustustyynyt, suositut talolyhdyt, naulakot ja Aalto-maljakkoon sopivat InVase-kukkatuet sekä kukkasiilit. Puutarhan sisustusosastolta löydät muun muassa puutarhakoristeet, pihapatsaat, kastelukannut, kauniit puutarhatyökalut ja paljon muuta mukavaa. Tervetuloa ostoksille verkkokauppaamme!


Quriosa Interior

Kaikenlaista kivaa kotiisi, perinnerakentamiseen ja sisustukseen!

Osoite: Kosköntie 715, 65650 Koskö
Puhelinnumero: 050 343 4522
Siirry kotisivuille

Vaasan lähellä sijaitseva vanha koulurakennus Koskön kylässä Mustasaaressa kätkee sisälleen myös verkkokauppana toimivan hurmaavan sisustuspuodin ja perinnerakentamiskaupan, jonka laajaan valikoimaan kuuluu mm. vintagetuotteet, pellavaöljymaalit, helat, kauniit sähköjohdot, pinkopahvit ja perinnetapetteja, tervaa, sisustus- ja lahjatavaraa sekä paikallisten yritysten tuotteita. Meiltä löydät esimerkiksi Cult Designin, Strömshagan, Klintan, Sköna Tingin, Theonen, Chic Aniquen, A lot Designin, IB Laursenin ja Lempi Lifestylen tuotteita, Mellow Designin ja Quriosa Interiorin yhteistyönä syntyneitä paikallisnimitarjottimia, Gammalsvenskan, Gysingen ja Pihlgren & Ritolan kauniit tapetit sekä Ottossonin pellavaöljymaalit. Tervetuloa ostoksille!


Rauman Kiulu- ja Tynnyritehdas

Perinteisten puuastioiden valmistaja. 

Osoite: Sorkantie 2, 26100 Rauma
Puhelinnumero: 050 595 2808
Siirry kotisivuille

Rauman Kiulu- ja Tynnyritehdas valmistaa puusaaveja, saunakiuluja, tynnyreitä ja löylykauhoja. Puusaavit soveltuvat sekä saunaan vesiastioiksi että leivontaan taikinasaaveiksi. Lisäksi valikoimastamme löytyy muiden valmistajien tekemiä erilaisia puutuotteita niin keittiöön, saunaan kuin sisustamiseen. Meiltä löytyy kattava valikoima ranskalaisia tammitynnyreitä sekä viinin valmistukseen että tarjoiluun. Valikoimassa on myös isoja käytettyjä tammitynnyreitä joita voi käyttää esim. sadevesiastioina ja pystypöytinä. Tuotteemme löytyvät myymälästämme Rauman Sorkantieltä ja verkkokaupasta.


Separett

Separett valmistaa vedettömiä kuivakäymälöitä, kuten polttavia, pakastavia ja erottelevia käymälöitä.

Osoite: Verkkokauppa
Puhelinnumero: 019 241 8230
Siirry kotisivuille

Separett on jo yli 40 vuoden ajan kehittänyt vedettömiä käymäläratkaisuja elämänlaadun parantamiseksi, jotka helpottavat jokapäiväistä elämää ja tarjoavat mukavuutta kaikille. Separett AB perustettiin vuonna 1976, ja nykyään tuotteitamme käytetään kaikkialla maailmassa. Nykyisin valikoimaamme kuuluu polttavia, pakastavia ja erottelevia käymälöitä sekä niiden tarvikkeita, kuten käymäläjätekompostereita ja virtsan kerääviä ejektoreita, joiden avulla ravinteikkaan virtsan voi hyödyntää siististi ja vaivattomasti puutarhalannoitteena. Tuotteet ovat suosittuja mökkikäytössä, mutta niitä käytetään yhä enenevissä määrin myös omakotitaloissa, minikodeissa, matkailuautoissa ja veneissä. Tuotteemme antavat mahdollisuuden säästää vettä jotakin arvokkaampaa kuin jätehuuhtelua varten.


Suomen Luonnonmaalit Oy

Aidosti ympäristöystävälliset pintakäsittelyaineet ilman viherpesua!

Osoite: Upokaskuja 6-8, 01450 Vantaa
Puhelinnumero: ‍09 851 2101
Siirry kotisivuille

Suomen Luonnonmaalit Oy on yli 30 vuotta vanha suomalainen maalialan yritys, jonka tuotteet ovat mahdollisimman ekologisia, ja tarkoin harkittuja vaihtoehtoja tavallisille pintakäsittelyaineille. Tarjoamme kuluttajille aidosti ympäristöystävällisiä pintakäsittelytuotteita ilman viherpesua. Ekologisilla ja perinteisillä tuoteratkaisuilla pyrimme pitämään luonnosta hyvää huolta tuotteidemme laadusta tai toimivuudesta tinkimättä. Haluamme tarjota turvallisia, korkealaatuisia tuotteita, tuotteita jotka auttavat asiakastamme ylläpitämään ja hoitamaan hänelle tärkeiden esineiden kuntoa ja pidentämään niiden käyttöikää. Valikoimamme kattaa mm. maalit ja pintakäsittelyaineet sisälle ja ulos, perinnetuotteet, kuten luonnonöljyt, tervat ja väripigmentit, venemaalit ja -kyllästysaineet, rakennusaineet makulatuuripapereista eristeisiin, erilaiset työvälineet sekä puhdistusaineita ja hyvinvointituotteita niin kotiin kuin puutarhaankin. Tervetuloa luonnonmaalien maailmaan!


Unelmien Talo&Koti

Iloisen sisustajan suosikki

Suomen iloisimman sisustuslehden joka numerossa:
• Vähintään neljä persoonallista suomalaista kotia
• Värikkäitä, kerroksellisia ja oivaltavia sisustusideoita
• Edullisia sisustuslöytöjä ja helposti toteutettavia ideoita
• Parolan asema -bloggaaja Katja Rinkinen kunnostaa huonekaluja
• Annin Uunissa suosikkiresepti
• Inspiroivia DIY-ideoita askartelusta käsitöihin
• Kirpparivinkkejä.


Tilaa Unelmien Talo&Koti ja lue myös vanhempia lehtiä digilehtinä!


Virtasen Maalitehdas

Virtasen Maalitehdas - Terveen Talon Paras Kaveri!

Osoite: Työkuja 5, Parainen
Tehtaanmyymälä: Tuotekatu 6, 21200 Raisio
Puhelinnumero: 010 32 31 600
Siirry kotisivuille
Katso jälleenmyyjät

Aimo Virtanen aloitti maalien tekemisen vuonna 1951 Paraisilla, Turunmaan saaristossa. Piti kuulemma tehdä itse, kun ei muualta kelvollista saanut. Aimon kehittämä pellavaöljypohjainen neljän luonnonöljyn maali loi Virtasen maaleille legendaarisen maineen laadukkuudellaan ja kestävyydellään. Virtasen monipuolinen maaliperhe on tänäänkin oikea valinta niin perinteisille puutaloille kuin moderneille hirsitaloille. Luonnonmukaiset, hengittävät maalit suojelevat niin perhettä kuin puun ydintä. Lisäksi ne ovat helppoja maalta, eivätkä ne valu. Vuosikymmenten kokemuksella uskallamme luvata, että Virtasen perinteitä kunnioittavat maalit toimivat takuuvarmasti, aivan kuten on luvattu. "Maali, joka kestää saariston karuissa ja kosteissa olosuhteissa, kestää missä vaan!" Ps. Tiesitkö että Virtasen 4 Öljyn Maalilla voi myös maalata pakkasella? Virtasen 4 Öljyn Maalilla voit maalata jopa -20° pakkasella kuten saaristossa perinteisesti venevajat jään päältä on maalattu. Maalaa talvella ja lomaile kesällä!