JOVELAN PERINNEPAJA

Perinteisellä tekniikalla ja välineillä taottuja pajatuotteita.

Jovelan Perinnepaja on perinteinen kyläsepänpaja, jossa Jovelan isäntä takoo käsin, itse tehdyillä tai vanhoilla pajatyökaluilla takotuotteita. Pajan valikoimaan kuuluu luonteeltaan perinteisiä tai perinteiden inspiroimia esineitä. Myös mittatilaustuotteet, siis haaveiden, toiveiden ja omien mittojen mukaiset takotuotteet ovat mahdollisia, ilman muuta! Tilausohjeet & -lomake löytyy aivan sivun alaosasta.

RIPUSTUS & SÄILYTYS

Seinäteline tangolla ja 4:llä ripustuskoukulla

Leveys n. 45 cm, tangon etäisyys seinästä n. 7 cm, koukkujen korkeus n. 10 cm.
Hinta: 55 €

Monikäyttöinen seinään kiinnitettävä teline kaikenlaisille ripustettaville yrttiämpäreistä kattiloihin ja pannuihin. Tanko on irrotettavissa nostamalla ja siihen kuuluu 4 telineeseen sopivaa irrotettavaa/ liikuteltavaa ripustuskoukkua.

Seinäteline 5:llä ripustuskoukulla

Leveys n. 75 cm (koukkujen tausta n. 50 cm)
Hinta: 65 €, sis 5 kpl tälle telineelle taottuja irrotettavia koukkuja.

Haarasarvikoristeinen, seinään kiinnitettävä jykevä teline esimekiksi kattiloille, pannuille ja muille keittiövälineille tai yrtti-/säilytysämpäreille. Toimii toki myös naulakkonakin. Telineeseen kuuluu 5 tähän malliin sopivaa irrotettavaa/ siirreltävää ripustuskoukkua. Koukkuja voi tarvittaessa tilata lisää.

Naulakko

5:llä kiinteällä koukulla (3 isoa, 2 pientä) Kuvat alla!
Kokonaisleveys: n. 75 cm
Hinta: 75 €
3:lla kiinteällä koukulla (2 isoa, 1 pieni)
Leveys: n. 35 cm
Hinta: 55 €

Näyttävässä huvilahenkisessä naulakossa on 3 perinteistä tyylikoukkua, joihin voi ripustaa sekä takin että hatun sekä 2 pientä koukkua nutuille ja laukuille. Seinän ja koukkujen väliin jää riittävästi tilaa, jotta takit eivät olisi kiinni seinässä.

Sarvinaulakko

3:lla kiinteällä tuplakoukulla
Leveys: n. 65 cm
Hinta: 65 €

Tässä sarvimallisessa naulakossa on tilaa 6:lle takille ja 3-6 hatulle tai myssylle. HUOMAA vastaava naulakko myös rompekorissa sivun alaosassa!

Amppeli- tai lyhtykoukku

Leveys: n. 30 cm
Hinta: 16 € kpl tai 30 € pari

Yksinkertainen perusmalli erilaisille seinäripustuksille.

Jykevä amppeli- & lyhtykannatin

Korkeus: n. 30 cm
Hinta: 50 €

Näyttävän jykevään seinäpidikkeeseen voi ripustaa painavampiakin amppeleita tai lyhtyjä.

Yleiskannatin tai verhotangonpidike, lattamalli

Soveltuu yleiseen ripustamiseen ja parina verhotangon pidikkeiksi.
Korkeus: n. 12 cm
Hinta: 15 € kpl tai pari 25 €

Tukeva, lattamallinen seinäpidike soveltuu vaikkapa verhotangoille, erityisesti jos verhot ovat raskaita.

Seinäkoukut tai tankopidikkeet, pyörömalli

Korkeus: n. 12 cm
Hinta: 12 € kpl tai pari 22 €

Seinäkoukkuihin voi ripustaa vaikka mitä! Työkaluja, letkuja, johtoja, keittiövälineitä, takkeja, reppuja, laukkuja, valosarjoja.. Kourumalliset seinäkoukut kannattelevat myös vaikkapa verhotankoja, kuten kuvassa keskellä!

S-koukut

Perinteiset S-koukut soveltuvat monenlaiseen ripustamiseen.
S-koukku, perusmalli (kuva 1)
Korkeus: n. 12 cm
Hinta: 6 €
S-koukku eriparikäänteillä (kuva 2)
Korkeus: n. 12 cm
Hinta: 7 €
S-koukku kierteellä ja pienellä käänteellä (kuva 3)
Korkeus: n. 12 cm
Hinta: 8 €

S-koukut ovat perinteisiä pajatuotteita, joilla ripustellaan kaikkea mahdollista, jonka haluaa roikkuvan kauniisti ja tukevasti esillä. Yleisimmin S-koukku laitetaan tankoon tai telineeseen, johon ripustetaan pannuja ja keittiötarvikkeita.

VEITSET & LEIKKURIT

2-kätinen yrttileikkuri, pizzaleikkuri ja piirakkaleikkuri
Leveys: n. 30 cm
Hinta:  45 €
Nyrkkimallinen keinuleikkuri yrteille
Leveys: n. 12 cm
Hinta: 25 €

Pidempi keinuleikkuri on kätevä - yksi leikkuri, monta roolia! Leikkaa pizzat, piirakat ja silppua yrtit kaksikätisesti keinuttamalla. Pienempi yrttileikkurimalli sopii nyrkkiin. Terota leikkurit säännöllisesti ja kuivaa terä heti käytön jälkeen.
Ei konepesua!

ALUSET

Kolmijalka, pannunalunen, perinteinen pukinsarvimalli
Halkaisija: n. 20 cm
Korkeus n. 10 cm
Hinta: 45 €

Kolmijalka on yksi vanhimmista keittiövälineistä. Siihen aikaan kun ruoka kypsennettiin avoliedellä avotulella, pata laitettiin kolmijalalle hiilloksen päälle. Kolmijalkaa voi käyttää pannunalusena, puulieden laskutasona ja kauniina somisteena pöydässä. Kolmijalan alle voi halutessaan laittaa tuikun, jolloin ruoka pysyy lämpimänä pidempään. Kolmijalka on kätevä myös koirien vesiastan alla - lattian pölyt eivät leiju veteen niin helposti ja jos lattia on kylmä talvella, vesi ei ole epämiellyttävän kylmää koiran vatsassa. Soveltuu myös nuotiolle!

Kolmijalka, pannunalunen, tulisydän
Leveys/pituus: n. 20 cm
Korkeus n. 6 cm
Hinta: 36 €

Perinteinen kolmijalka, eli padanalunen tulisydämen (avoin sydän) muodossa. Malli on kaunis käyttösomisteena, ja koska sen alaosa on suippo ja pitkä, malli on käytännöllisempi myös nuotiolla jos suipon osan jättää kovimman kuumuuden ulkopuolelle. Metalli kuumenee kuitenkin aina, joten varovainen on syytä olla.

KAHVAT & VETIMET

Tällä hetkellä myynnissä on yksittäiskappaleita rompekorissa, ks. alempaa.

ROMPEKORI eli YKSITTÄIS- JA MALLIKAPPALEITA

Seuraavia tuotteita on vain yksi kuvassa näkyvä tuote ellei toisin mainita. Tuotteet ovat mallikappaleita, esimerkiksi materiaalimenekin laskemista varten testitaottuja, materiaali- tai tekniikkatestauksia, ylimääräisiä kappaleita tai muuten normaaleista mitoista poikkeavia testikappaleita. Ei palautusoikeutta. Pyydä tarvittaessa lisäkuvia ja/tai tietoja jos olet epävarma tuotteen sopivuudesta käyttöösi.

Kattoteline / yrttiteline 3:lla nostokoukulla ja 6:lla ripustuskoukulla

Halkaisija n. 30 cm
Hinta: 50 € (sisältää myös nostokoukut (3 kpl) ja ripustuskoukut (6 kpl).

Kattotelineessä on kätevää kuivattaa yrttejä ja ripustaa erilaisia keittiövälineitä.

Mallikahvat, yksittäiskappaleita: 20 € kpl

Kahvan numero löytyy kuvista.

1. Korkeus n. 28 cm, 20 €
2.
Korkeus n. 28 cm, 20 €
3. Korkeus n. 27 cm, 20 €
4. -
5. Korkeus n. 26 cm, 20 €
6. Korkeus n. 27 cm
, 20 €

Sarvinaulakko (poistokappale)

3:lla kiinteällä tuplakoukulla. Mallikappaleessa on pieni lyöntivirhe (näkyy keskimmäisessä kuvassa kahden sarvikoukun välissä olevan kiinnitysreiän vasemmalla puolella). Tästä syystä mallikappale myydään rompekorissa rompekorihinnalla.
Leveys: n. 65 cm
Hinta: 40 € (norm. 65 €)

 Tilaus- ja tiedustelulomake sekä tilausohjeet löytyvät alasimen alta!

Tuotteiden tilaaminen & tiedustelut

Tilaaminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Hinnat sisältävät alv 24%. Tiedostathan, että koska kyseessä on käsin työstettävä metalli, 100% identtisiä metallituotteita ei ole mahdollista takoa käsin, joten tuotteet yleensä poikkeavat hieman mallikuvista - eivät merkittävästi, mutta hieman. Vähimmäistilaus 20 euroa, koska muuten toimituskulut ovat suhteettomia tilaukseen verrattuna, eikä yhtä pientä koukkua varten ole järkevää ajella kylille postia viemään. Toki voimme tehdä poikkeuksiakin, emme ole tiukkiksia. Toimituskulut (Posti) määräytyvät tilauksen tuotteiden koon ja painon mukaan. Lähetämme sinulle aina toimituskulut hyväksyttäväksi tilauksen vastaanotettuamme ja samalle kerromme valmistus- ja toimitusajan, joka vaihtelee tilanteen mukaan muutamasta päivästä viikkoon tai pariin, tilauksen sisällöstä riippuen. Tilauksesi on tilaus vasta kun olet hyväksynyt ilmoittamamme toimituskulut ja arvioidun toimitusaikamme. Suuri osa tuotteista voidaan toimittaa 6-10 euron toimitusmaksulla, vaikka tuotteita olisikin tilauksessa useampia.  Tilaus maksetaan ennakkoon (ennen toimitusta) sähköpostiisi toimitettavalla laskulla. Tuotteet postitetaan ilmoitetun valmistuajan mukaisesti vuorokauden sisällä (arkipäivisin) siitä, kun lasku on kirjautunut maksetuksi. Palautukset: Takotuotteet valmistetaan (ellei toisin mainita) tilaustuotteina, joilla ei ole palautusoikeutta, ellei niissä ole virhettä. Mikäli tuotteessa on virhe, sen voi palauttaa meille ja hyvitämme palautuksesta tuotteen ostohinnan tai teemme toisen tilalle, ilman muuta! Olemme hyvän mielen ja aidon ihmiskontaktin pienpaja, sellainen vanhan ajan puoti, jossa ihminen kohtaa ihmisen, vaikkakin nykyajan mukaisesti sähköisissä kanavissa.  Kiitos kun arvostat vanhanajan käsityömenetelmiä

Jovelan Perinnepaja (Y-1366283-9) sijaitsee Vakka-Suomessa Vehmaalla. Paja on auki vierailijoille ainoastaan erikseen sovittuna aikana.