KEITTIÖSSÄ

Tuvassa tuoksuu ja keittiössä porisee! Täällä leivotaan, kokkaillaan, säilötään, kuivataan ja tehdään itse monia sellaisia juttuja, joita yleisemmin ostetaan valmiina kaupasta

Nokkosen toinen satokausi alkaa nyt, kun nokkosen siemennorkot alkavat olla korjuukelpoisia. Siemennorkot ovatkin oikeaa superruokaa, sillä nokkosen siemennorkot ovat kasvin ravinteikkain osa, ja niiden ravintoarvo on moninkertainen kasvin muihin osiin verrattuna.

Tomaattisadot kypsyvät - tässä kolme hieman erilaista ohjetta sadon hyödyntämiseen ja säilöntään Tehdään tomaattiyrttisuolaa, tomaattisipsejä ja säilötään tomaatteja aurinkokuivattujen tomaattien tapaan, astetta helpommalla!

5 erilaista raparperireseptiä! Ihanan kinuskinen raparperi curd, pikkelöityä raparperia, helpot raparperitangot, vegaaniset raparperirullat ja kirpeän makea raparperi-marenkikakku Jos pidät raparperista ja satoa piisaa, testaapa näitä herkkuja!

Vanhan ajan perinteinen limonadi maustetaan näin keväällä kuusenkerkillä ja sitruunalla. Loistava juoma myös kevään juhliin kivennäisveden kanssa! Alkuperäinen resepti on julkaistu Jovelan talopäiväkirjassa vuonna 2015.

Kaunis kesäpäivä, vieraat ovat saapuneet, grilli on kuuma ja ruokapöydän päänumerona on erilaiset maustevoit! Voi, kyllä! Kotivoin valmistaminen itse on helppoa ja nopeaa, ja erilaisilla makuvoilla voi toden totta yllättää vieraat perusteellisesti!

Itse tehtyä fetaa tai feta-tyyppistä salaattijuustoa on helppo tehdä. Kokonaisvalmistusaika on muutamia päiviä, mutta maku korvaa kyllä vaivannäön!

Kotitekoinen halloumi on rakenteeltaan aivan kuten kaupasta ostettavat kiinteän narisevat juustot, mutta se maistuu vielä paremmalta, eikä sen valmistaminen ole vaikeaakaan!

Uusimmat kirjoitukset

Biohiilen valmistus on ekoteko, joka torjuu ilmastonmuutosta ja valmistuksessa syntyvä tuote, biohiili, on puutarhan kasvattien ravinnepankki, joka estää kuivuutta, parantaa maan laatua, aktivoi mikrobeja, sitoo itseensä maaperän haitallisia aineita ja lisää viljavuutta tuottaen suurempia satoja. Niin monta hyvää syytä tehdä itse biohiiltä, eikä se...

Nokkosen toinen satokausi alkaa nyt, kun nokkosen siemennorkot alkavat olla korjuukelpoisia. Siemennorkot ovatkin oikeaa superruokaa, sillä nokkosen siemennorkot ovat kasvin ravinteikkain osa, ja niiden ravintoarvo on moninkertainen kasvin muihin osiin verrattuna.

Jovelassa on lomailtu, puuhailtu, laiskoteltu, juhlittu, juteltu mukavia, tehty ruosteisen peltikaton testimaalaus ja ihmetelty kypsyvän sadon ihmeitä. Siinäpä pähkinänkuoressaan parin viime viikon kuulumiset, mutta kerrotaan nyt kuitenkin kunnolla kuulumisia.

Tomaattisadot kypsyvät - tässä kolme hieman erilaista ohjetta sadon hyödyntämiseen ja säilöntään Tehdään tomaattiyrttisuolaa, tomaattisipsejä ja säilötään tomaatteja aurinkokuivattujen tomaattien tapaan, astetta helpommalla!

1850-luku kohtasi 2010-luvun, kun Jovelaan hankittiin aurinkoenergialla toimiva lämminvesivaraaja. Tässä postauksessa on ensikokemuksia tuosta laitteesta ja muita kuulumisia viikolta.

Kesäkuu koristeli tullessaan kaiken kukillaan, innosti uusiin hankintoihin ja laittoi puutarhan kasvatit vahvaan kasvuun. Lounais-Suomessa kesä on jo kauneimmillaan, ja tästä kotimaisesta kesäparatiisista nautitaan täällä täysin rinnoin