MARJAREMMIT

24.07.2021

Kuivurilla valmistuvat marjaremmit ovat kuin makeisia tai marjaisia välipalaherkkuja, jotka tuovat mukavaa vaihtelua monimuotoiseen sadon säilöntään! Tällä kertaa testailimme punaherukkaa, josta tuli upeita, kirpeän herkullisia marjaremmejä, mutta marjaremmejä voi tietenkin valmistaa erilaisten marjojen lisäksi myös hedelmistä ja makuyhdistelmiä on rajattomasti!

Kirjoitus sisältää *-merkityn affeliatelinkin suositeltavaan kuivuriin.

Marja- ja hedelmäremmit

Marjaremmit imitoivat remmimakeisia, mutta ne valmistetaan marjoista tai hedelmistä, valitusta makeuttajasta ja mausteista, mikäli remmien makua haluaa vielä korostaa. Valmistus on yksinkertaista ja valmiiden remmien tekstuuri on sangen miellyttävä: hieman tahmea, hieman sitkeä ja maku raaka-aineista riippuen kirpeän maukas tai makean täyteläinen.

Marjaremmejä varten tarvitset

1 l puhdistettuja marjoja (tai hedelmää)
n. 3 rkl hunajaa (tai muuta makeuttajaa)
1/2 sitruunan mehu

Surauta marjat, hunaja ja sitruunamehu blenderissä ja levitä seos kuivurilevylle joko kuivureille sopivalle silikoni-/tai kuivurimatolle tai leivinpaperille, mikäli sinulla ei ole kuivurimattoja. Levitä seos ohuelti, mutta kuitenkin niin, että marjaseosta on muutaman millin paksuinen, tasainen kerros.

Säädä kuivurin lämpö 57 C. Kuivausaika riippuu kuivurin tehosta ja ilmankierrosta - meillä sopiva kuivuus vei n. 6 tuntia. Marjaremmejä voi valmistaa myös kiertoilmauunissa, mutta valmistumista kannattaa seurata huolella.

Kun marjaseos on kuivauksen jälkeen edelleen tahmea ja muuttunut kiinteäksi, ota kuivurimatto tai leivinpaperi pois kuivurista ja laita marjalevy kiinteä marjasose alaspäin leivinpaperin päälle. Taivuta kuivurimattoa varoen siten, että nahkea marjalevy irtoaa siitä.

Marjalevyn tekstuurin tulee olla nahkean nahkamainen. Kun levy on irrotettu kuivatusmatosta, marjalevy laitetaan vielä hetkeksi kuivuriin ilman alustaa - n. 30 minuuttia riittänee. Marjaremmilevy on valmis kun sen rakenne pysyy kasassa vaikka levyn nostaisi ilmaan. Varo kuivaamasta marjalevyä liikaa!

Leikkaa marjalevy muutaman sentin levyisiksi remmeiksi ja kiedo ne rulliksi joko käsin käsin tai vaikkapa syömäpuikon avulla. Marjaremmit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon, jääkaappisäilytys on suositeltavaa. Marjaremmit voi myös pakastaa!

Erilaisia makuja kannattaa kokeilla rohkeasti!

Omiin suosikkeihini kuuluu mm. mustaherukka-salmiakkijauho, omena-kaneli (makeutus fariinisokerilla) ja kurpitsasose-karamelli (makeutus itse tehdyllä karamellikastikkeella ja mausteeksi hieman piparkakkumaustetta). Lisään myöhemmin myös näiden ohjeet tähän julkaisuun, ja huutelen uusien reseptien julkaisusta instassa.

Hyvä kasvikuivuri

Meillä kuivataan paljon erilaisia herkkuja keittoaineksista ruususokeriin ja yrttisuolasta juureksiin ihania "aurinkokuivattuja" tomatteja unohtamatta! Kuivuria harkitsevalle suosittelen lämpimästi kunnon monitasoista kuivuria, jolla voi samaan aikaan kuivata paljon ja jossa ilma kiertää kunnolla. Meillä on ollut jo usean vuoden ajan käytössä 6-tasoinen kuivuri, jollaisia pidän hyvänä.

Hyviä ja hyvällä hinta-laatusuhteella olevia monitasokuivureita löytyy mm. *KitchenTimestä, joka tarjoaa yli 49€ ostoksille ilmaisen toimituksen. Omaa kuivuriamme vastaava monitasoinen Steban kuivuri maksaa *KitchenTimessä alle 200 euroa, joka on hyvä hinta tehokkaalle monitasokuivurille, jotka usein maksavat huomattavastikin enemmänkin.

Lisää kuivurireseptejä

löydät julkaisuista Kuivataan satoa sekä Herkkuja tomaateista!

Lämpimin terveisin kuivurin hurinasta Jovelan Johanna

Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta tai alla olevalla lomakkeella  

Uusimmat julkaisut

AJANKOHTAISTA! Puutarhan kasvattien siemeniä keräämällä syntyy oma siemenpankki, josta on iloa pitkäksi aikaa Tässä postauksessa tutkitaan mitä, milloin ja millä tavalla eri siemeniä kerätään ja säilötään. Postaus on osana #suuntanaomavaraisuus -blogiringin kuukausipostaussarjaa, jonka aiheena tällä kertaa on kierrätys puutarhassa. Kirjoitus...

Jos kesä ei sateita suonut, alkusyksy on ollut niiden suhteen sangen antelias. Vettä on valunut taivaalta tasaiseen tahtiin päivästä toiseen. Maailma on ollut kuin mikäkin märkä ja harmaa, viluinen villasukka. Vaan mikäs sen mukavampaa onkaan, kuin sytytellä uuneihin tulet sadepäivinä ja hääräillä oman sadon parissa täytellen talvivarastoja...

Sileät, pehmeät ja kiiltävät hiukset ja puhdas pyykki saadaan aikaiseksi yksinkertaisella etikkahuuhteella, johon voi hyödyntää myös puutarhan yrttejä, ja jos viimeisen päälle haluaa tehdä itse, täältä löytyy summittainen vanha etikkaohjekin ajalta 1790-1800

ELOA JA ELOJA

02.08.2021

Tämä kesä ei toden totta ole ollut helppo. Ensimmäistä kertaa hyötypuutarhamme sato on jäämässä sangen surkeaksi kokonaismäärältään. Toki ilon aiheitakin on paljon, ainahan niitä on kun vaan osaa katsella, mutta tällä satokaudella niihin iloihin melkein takertuu, kun viikkoja paahtanut aurinko on näivettänyt hyötykasvit ja yli 8 viikkoa jatkunut...

Tomaattisadot kypsyvät - tässä kolme hieman erilaista ohjetta sadon hyödyntämiseen ja säilöntään Tehdään tomaattiyrttisuolaa, tomaattisipsejä ja säilötään tomaatteja aurinkokuivattujen tomaattien tapaan, astetta helpommalla! Kirjoitus on julkaistu alun perin 30.6.2019.

MARJAREMMIT

24.07.2021

Kuivurilla valmistuvat marjaremmit ovat kuin makeisia tai marjaisia välipalaherkkuja, jotka tuovat mukavaa vaihtelua monimuotoiseen sadon säilöntään! Tällä kertaa testailimme punaherukkaa, josta tuli upeita, kirpeän herkullisia marjaremmejä, mutta marjaremmejä voi tietenkin valmistaa erilaisten marjojen lisäksi myös hedelmistä ja makuyhdistelmiä on...