MARJAREMMIT

24.07.2021

Kuivurilla valmistuvat marjaremmit ovat kuin makeisia tai marjaisia välipalaherkkuja, jotka tuovat mukavaa vaihtelua monimuotoiseen sadon säilöntään! Tällä kertaa testailimme punaherukkaa, josta tuli upeita, kirpeän herkullisia marjaremmejä, mutta marjaremmejä voi tietenkin valmistaa erilaisten marjojen lisäksi myös hedelmistä ja makuyhdistelmiä on rajattomasti!

Kirjoitus sisältää *-merkityn affeliatelinkin suositeltavaan kuivuriin.

Marja- ja hedelmäremmit

Marjaremmit imitoivat remmimakeisia, mutta ne valmistetaan marjoista tai hedelmistä, valitusta makeuttajasta ja mausteista, mikäli remmien makua haluaa vielä korostaa. Valmistus on yksinkertaista ja valmiiden remmien tekstuuri on sangen miellyttävä: hieman tahmea, hieman sitkeä ja maku raaka-aineista riippuen kirpeän maukas tai makean täyteläinen.

Marjaremmejä varten tarvitset

1 l puhdistettuja marjoja (tai hedelmää)
n. 3 rkl hunajaa (tai muuta makeuttajaa)
1/2 sitruunan mehu

Surauta marjat, hunaja ja sitruunamehu blenderissä ja levitä seos kuivurilevylle joko kuivureille sopivalle silikoni-/tai kuivurimatolle tai leivinpaperille, mikäli sinulla ei ole kuivurimattoja. Levitä seos ohuelti, mutta kuitenkin niin, että marjaseosta on muutaman millin paksuinen, tasainen kerros.

Säädä kuivurin lämpö 57 C. Kuivausaika riippuu kuivurin tehosta ja ilmankierrosta - meillä sopiva kuivuus vei n. 6 tuntia. Marjaremmejä voi valmistaa myös kiertoilmauunissa, mutta valmistumista kannattaa seurata huolella.

Kun marjaseos on kuivauksen jälkeen edelleen tahmea ja muuttunut kiinteäksi, ota kuivurimatto tai leivinpaperi pois kuivurista ja laita marjalevy kiinteä marjasose alaspäin leivinpaperin päälle. Taivuta kuivurimattoa varoen siten, että nahkea marjalevy irtoaa siitä.

Marjalevyn tekstuurin tulee olla nahkean nahkamainen. Kun levy on irrotettu kuivatusmatosta, marjalevy laitetaan vielä hetkeksi kuivuriin ilman alustaa - n. 30 minuuttia riittänee. Marjaremmilevy on valmis kun sen rakenne pysyy kasassa vaikka levyn nostaisi ilmaan. Varo kuivaamasta marjalevyä liikaa!

Leikkaa marjalevy muutaman sentin levyisiksi remmeiksi ja kiedo ne rulliksi joko käsin käsin tai vaikkapa syömäpuikon avulla. Marjaremmit säilyvät ilmatiiviissä astiassa noin viikon, jääkaappisäilytys on suositeltavaa. Marjaremmit voi myös pakastaa!

Erilaisia makuja kannattaa kokeilla rohkeasti!

Omiin suosikkeihini kuuluu mm. mustaherukka-salmiakkijauho, omena-kaneli (makeutus fariinisokerilla) ja kurpitsasose-karamelli (makeutus itse tehdyllä karamellikastikkeella ja mausteeksi hieman piparkakkumaustetta). Lisään myöhemmin myös näiden ohjeet tähän julkaisuun, ja huutelen uusien reseptien julkaisusta instassa.

Hyvä kasvikuivuri

Meillä kuivataan paljon erilaisia herkkuja keittoaineksista ruususokeriin ja yrttisuolasta juureksiin ihania "aurinkokuivattuja" tomatteja unohtamatta! Kuivuria harkitsevalle suosittelen lämpimästi kunnon monitasoista kuivuria, jolla voi samaan aikaan kuivata paljon ja jossa ilma kiertää kunnolla. Meillä on ollut jo usean vuoden ajan käytössä 6-tasoinen kuivuri, jollaisia pidän hyvänä.

Hyviä ja hyvällä hinta-laatusuhteella olevia monitasokuivureita löytyy mm. *KitchenTimestä, joka tarjoaa yli 49€ ostoksille ilmaisen toimituksen. Omaa kuivuriamme vastaava monitasoinen Steban kuivuri maksaa *KitchenTimessä alle 200 euroa, joka on hyvä hinta tehokkaalle monitasokuivurille, jotka usein maksavat huomattavastikin enemmänkin.

Lisää kuivurireseptejä

löydät julkaisuista Kuivataan satoa sekä Herkkuja tomaateista!

Lämpimin terveisin kuivurin hurinasta Jovelan Johanna

Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta tai alla olevalla lomakkeella  

Uusimmat julkaisut

Toukokuu Ihana, ihana toukokuu on täynnä kasvun voimaa ja lupauksia kesästä. Tänä vuonna talven kynnet pitivät meitä jäisessä otteessaan tavanomaista pidempään, mutta nyt kevät on vihdoin päässyt kunnolla käyntiin. Linnut laulavat, aurinko kutittelee varpaita jos niille uskaltaa jo valoa näyttää ja mullasta nousee voimalla vihreää elinvoimaa....

Ongelmia puutarhassa? Ehkäise ja käy vastahyökkäykseen hyönteisten, kukkien ja yrttien avulla, jotka auttavat karkottamaan tuhohyönteisiä ja houkuttelevat tilalle sadon kannalta hyödyllisiä torjuntahyönteisiä ja pölyttäjiä. Kirjoitus on julkaistu alun perin 17.04.2019.

Kyllä on peruna kaunista ruokaa, eikä vain kaunista, vaan myös terveellistä. Voidaan ihan puhua superruoasta! Tänään ajattelin jutustella hieman erilaisista perunoista ja niiden kotiviljeystä ja siitä, miksi peruna on niin hyvää ja terveellistä ruokaa.

Eipä tätä aihetta voi nyt mitenkään sivuuttaa, valitettavasti. Odotettu maaliskuu alkoi aurinkoisena, mutta ensimmäisen kevätkuukauden iloa himmentää Euroopan syttyminen liekkeihin juuri kun maailman piti alkaa hoivaamaan pandemian aiheuttamia haavojaan. Euroopan yllä leijunut musta pilvi satoi juuri sen, mitä monet ennustivatkin, ja sen vaikutus...

Paljonko maata tarvitaan ruokaomavaraisuuteen ja miten hyötypuutarha perustetaan? Tästä julkaisusta löytyy täsmätietoa ja vinkkejä helppoon ja rikkaruohottomaan kasvimaahan kumppanuuskasvit huomioiden. Julkaisu on osa Suuntana omavaraisuus -blogiringin julkaisusarjaa, jossa tällä kertaa teemana on vinkit kasvimaan perustamiseen, maanparannus ja...

Helmikuu on alkanut, ja kun kyseessä on kalenterin lyhyin kuukausi, tänään voi jo sanoa, että kevääseen on 3 askelta ja yhtä monta viikkoa. Jos kuukausia katsotaan, niin kolmen kuukauden kuluttua hedelmäpuutkin kukkivat jo. Niin lähellä, ja niin pitkä, ihana kevät odottaa meitä kaikkia