Jogurtin valmistus
Esilämmitä termos tai lasipurkki ja kattila
antamalla kiehautetun veden seisoa astiassa jogurtin valmistuksen ajan.
Kuumenna maito 80-85 °C, lisää maitojauhe ja sekoita. Maitojauhe tekee
jogurtista paksumman ja lohkeavan. Anna maidon jäähtyä 41-43 °C ja lisää
siemen, eli joko 2 rkl jogurttia tai annos maitohappobakteeria.
Kaada
maito lämmitettyyn lasiastiaan tai -purkkiin, laita myssy lasipurkin päälle
(jos et käytä jogurttitermosta) ja purkki joko termokseen, kannelliseen lämmitettyyn
kattilaan tai kylmälaukkuun. Pääasia on, että jogurtti pysyy n. 42
asteen lämmössä seuraavat 7 tuntia. Kun jogurtti on valmis, siirrä se
jääkaappiin ja anna sen tekeyä vielä 2-3 tuntia.