VIESTEJÄ
Nimi: Elina
Viesti: Hei,
osaatko sanoa, mikä meni pieleen, kun lopputuloksesta tuli viilimäinen?
Käytin Lempi kreikkalaista jogurttia 6%, laktoositonta UHT-maitoa ja
maitojauhetta. Seos oli 50 asteeseen esilämmitetyssä uunissa yön yli.
Kiitos!
Vastaus: Hei! Varmaksi en osaa sanoa, kun tuossa on tuo tekotapa ja raaka-aineetkin ovat hieman erilaisia tähän verrattuna, mutta Googlettelin asiaa mielenkiinnosta ja huomasin, että monella on ollut vastaavia ongelmia juggarin kanssa kun on käyttänyt maitojauhetta ja jos tekovaiheessa ei ole mitattu seoksen asteita tai lämpöä ei ole ollut lepovaiheessa riittävästi :)
Nimi: ahkeraliisa
Viesti: Yksi
välivaihe jää väliin, jos käyttää iskukuumennettua maitoa. Sitä ei
tarvitse lämmittää, vaan sen voi sekoittaa siemenjogurtin kanssa ja
laittaa purkkeihin. Jos taas omistaa sous vide -laitteen, se
kannattaa valjastaa jogurttitehtaan käyttöön, Lämpö 42 asteeseen ja
jogurttipurkit vesihauteeseen 7-8 tunniksi. En ole laskenut
säästöjen lukemia, mutta teen kotijogurtti Johannan lailla maun vuoksi.
Se on hyvää ja sen voi maustaa juuri niin kuin haluaa. Marjat, hedelmät
ja kotihillot ovat ainakin vähemmän prosessoituja kuin teolliset
vastaavat.
Vastaus: Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen ollut siinä uskossa, että maitohappobakteerijauhe kaipaisi lämmitystä aktivoituakseen, mutta hyvä tietää, että ainakin kestomaito + siemenjogurtti onnistuu ilman lämmitystäkin!
Nimi: Urban Farming
Viesti: Olipas kannustava postaus jugurtin valmistuksesta! Olen tätä miettinyt tovin ja nyt on ihan pakko kokeilla.
Vastaus: Toivottavasti tuli hyvää juggaria :)
Nimi: Keekis
Viesti: Kiitos tuosta jogurttiohjeesta, menee toteutukseen jo tänään. Omppuhilloa tein jo alkusyksystä n. saavillisesta omenia ja sitä kuluu päivittäin. Valmistin hillon kanelitankojen kanssa, toisiin satseihin raaputin vaniljan siemeniä on herkkuja molemmat. Lämpöisiä joulunodotusaikoja sinne♡
Vastaus:
Sitä samaa sinne <3 Omenahillo on kyllä herkkua kerrassaan ja sopii monen kaveriksi!
Nimi: Vivi
Viesti: Testiin meni molemmat. Havaintoja: saatoin vahingossa vähän polttaa omenoiden päälle ripsutelut kanelit. Hyvää oli silti, mutta vähän ehkä karvasteli se maku.... seuraavalla kerralla vähän vähemmän aikaa ja matalammalla tasolla. Nyt oli kakku uunissa yhtä aikaa. Jogurtti: löysin vain kaksi reilun puolen litran purkkia, joihin tein ja jukra kun olikin hyvää. Mietin mahtaako se valmistua mopeammin kun on pienempi määrä... Tätä teen joka tapauksessa lisää.
Vastaus: Voi ei! Kärähtänyt kaneli on kyllä sangen karvasta. Parempi tuuri seuraavalla kerralla :) Astian koko vaikuttaa kylläi jogurtin kiinteytymiseen :)
Nimi: Anonyymi
Viesti: Hei, minä teen jogurtin leipäkoneella. Lidlin koneessa on jogurttiohjelma, kuten myös hillo-ohjelma. En kuumenna maitoa, koska käytän punaista uht-maitoa. Bulgarian jogurttia siemeneksi ja kahteen litraan 3 rkl maitojauhetta. Hyvää tulee!
Vastaus: UHT-maitoa ei tosiaan tarvitse kuumentaa, mutta jos käyttää maitojauhetta lisänä, sanotaan että kannattaa silti kuumentaa. Tulee vielä parempaa jogurttia :)
Nimi: Anna-maija T.
Viesti: Aion
varmaankin tehdä tuota jugurttia ite. On kyllä ollut äidiltä resepti
ennestään mut noi termos ja lasipurkit tulee harkintaan. Olen ottanut siemen jugurtista samaan tapaan kuin olen tehnyt ite viiliäkin. Ja ehkäpä ostan maitohappopakteeriakin seuraavan kerran.
Vastaus: Oikein hyvin pärjää jogurtista otetulla siemenellä. Niin itsekin teen kun olen ensimmäisen satsin tehnyt. Tekemisen iloa sinne :)