Nuudeli-merileväsalaatti
Tämä wakame-salaatin aromeja toistava herkullinen salaatti sopii kumppaniksi kalalle, lihalle tai syötäväksi sellaisenaan. Salaattiin voi mainiosti yhdistää ruokaisia lisukkeita, kuten kalaa, lihaa tai maustettua tofua, mikäli salaatista haluaa ruokaisan pääruoan.
150 g riisinuudeleita
15 g kuivattua wakame-merilevää
2 rkl soijakastiketta
1 tl Rajamäen Sitruuna-valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
Rajamäen Luomu Liquid valkosipulia
Rajamäen Luomu Liquidia chiliä
Liota riisinuudeleita lämpimässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti, yleensä noin 10 minuuttia. Siivilöi nuudelit. Pilko kuivattua merilevää terävällä veitsellä, sillä muuten paloista tulee myöhemmin turhan suuria. Kuivatut palat voivat tuntua pieniltä ja määrä vähäiseltä, mutta kuivattu merilevä turpoaa kymmenkertaiseksi liotettuna. Turvota merilevä haaleassa vedessä ja puristele ylimääräiset vedet pois.
Sekoita soijakastike, etikka, sokeri, seesamöljy ja seesaminsiemenet. Mausta liemi oman maun mukaan Luomu Liquid -yrteillä. Lisää nuudelit ja merilevä liemeen. Anna salaatin marinoitua mielellään ainakin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele salaatti seesaminsiemenillä.