Sitruunapuu ostetaan yleensä jo hedelmiä kantavana pikkupuuna, mutta toki sitruunapuun voi kasvattaa siemenestäkin. Tällöin kasvattaja joutuu odottelemaan ensimmäistä satoa muutamankin vuoden. Jos haluat kasvattaa sitruunapuun siemenestä, käytä GMO-vapaata luomusitruunaa ja pidä puu huonekasvina. Valmiit pikkupuut ovat yleensä terveitä ja helppohoitoisia, mutta mikäli puussa on jo hedelmiä, tarkista myyntilapusta tai myyjältä, että hedelmät ovat syötäviä (edible). Harvemmin sitruunapuita myydään hedelmineen, joita ei suositella nautittavaksi, mutta muita sitruksia kyllä. Syynä voi olla esimerkiksi puun kasvatuksessa käytetty torjunta-aine.
Kun sitruunapuu saapuu kotiin, vaihda se uuteen ruukkuun ja lannoita puu. Oli puu itse kasvatettu tai pienenä puuna ostettu, älä laita sitruunapuutasi saviruukkuun, vaan käytä mielellään termoruukkua, joka on kevyempi ja siten paremmin hallittavissa jos puu kannetaan kesäksi ulos ja takaisin sisälle talvettumaan. Termoruukku on muutenkin eduksi ja vähentää puun mahdollista lämpötilaoireilua - oireilusta lisää osiossa "sitruunapuu oireilee". Mullan sijaan sitruunapuulle voi käyttää kookosrouhetta, joka on multaa kevyempää ja siten helpottaa puun siirtelyä myöhemmin.
Sitruuna on oikeastaan helppo kasvatettava, vaikka sillä onkin omat pienet oikkunsa. Sitruuna kyllä kertoo mikäli se ei voi hyvin. Se pudottelee lehtiä ja lehtien väri saattaa muuttua. Näistä haasteista selviää yleensä tarkistamalla kasteluväliä ja -määrää sekä lannoitusta. Sitruunapuu pitää säännöllisestä kastelusta, älä anna mullan kuivua kokonaan. Toisaalta, älä kastele liikaakaan! Itse kastelen sitruunapuitamme pari kertaa viikossa kesällä ja kerran viikossa talvella, jolloin puu lepää.