TUOKSUVA HYLLYPAPERI

30.05.2019

Itse tehty, tuoksuva hyllypaperi kruunaa liinavaatekaapin ja saa vuodevaatteet tuoksumaan suloisesti. Nopea ja helppo ohje sopii kaikille

Hyllypaperin hajustaminen

Tämä idea lähti siitä, että Jovelassa oli aika vaihtaa vuodevaatekaapin hyllypaperit, eikä uusia tuoksuvia hyllypapereita ollut enää saatavilla tutusta kaupasta, tai muualtakaan. Itse tehden tuoksuva hyllypaperi on aivan yhtä hyvää kuin kaupasta ostettukin, hinta vaan on huikeasti halvempi.

Tuoksuvaa hyllypaperia varten tarvitsee vain pinnoittamatonta paperia (tässä tapettiylijäämää), vettä, minkä tahansa pienen suihkepullon ja eteeristä öljyä, jonka tuoksusta pitää.

Sekoitin 0,5 dl vettä ja 20 tippaa kumpaakin kuvassa näkyvää aromiöljyä. Usein vuodevaatteiden kanssa suositaan laventelia, mutta sen tuoksu ei koskaan ole erityisesti miellyttänyt itseäni. Valitsin siis tuoksuksi pehmeän vaniljan ja kirpeän verigreipin.

Liinavaatesenkin hyllyt ja laatikot mitattiin, tapetit leikattiin sopiviksi paloiksi ja kukin tapettipala suihkuteltiin paperin kääntöpuolelta kosteaksi tuoksusuihkeella. Papereiden annetaan kuivahtaa ja ne kiinnitettiin hyllyihin ja laatikoihin muutamalla sutaisulla myrkytöntä askarteluliimaa. Kovin paljon liimaa hyllyihin ei laitettu, jotta paperit saa joskus myöhemmin irti ja tuoksutettua uudelleen.

Tuo puolen desin tuoksusuihkutemäärä riitti oikein hyvin kaapin kahteen hyllyyn ja neljään laatikkoon. Hieman jäi vielä suihkutetta jäljellekin.

Tänään, Helatorstaina 2019 päivä on aurinkoinen, mutta napakan tuulinen. Myrskyä ennustetaan saapuvaksi. Tällainen pikkupuuha sopiikin mukavasti tällaiselle päivälle, kun ulkona ei voi olla, mutta tekisi mieli puuhailla hieman. Aikaahan tähän puuhaan ei juurikaan kulu.

Noin! Liinavaatekaappi on ruodussa ja tuoksuu hurmaavalle, muttei liian vahvasti. Kyllä tuolta kelpaa pedata sänkyä niin vieraille kuin meillekin.

Tuksuvia unia toivotellen Jovelan Johanna

Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta

Vuoden 2025 HeVit, kurkut ovat helppoja ja satoisia hyötykasveja, mutta muutama pieni niksi niidenkin kasvattamisessa on. Ihan ensiksi mainittakoon, että kurkkuja ei kannata esikasvattaa liian aikaisin, hyvistä syistä. Alueesta riippuen noin 3 viikon esikasvatus riittää mainiosti.

Huhtikuun alku toi mukanaan puhaa jos jonkinlaista, mutta meillä täällä Jovelassa on käynyt hyvä tuuri. Isännän lomaviikko osui juuri tähän täydellisen lämpimään kevätviikkoon, ja olemme saaneet viikossa aikaiseksi vaikka mitä!

Kotimainen lannoitevalmistaja Neko on tuonut markkinoille uuden biohiilituotteen, joka soveltuu myös luomuviljelyyn. Me biohiilen käytön puolestapuhujina esittelemme mielellämme omavarainen.fi:ssä tämän tuotteen, jota on kätevästi saatavilla useammassa pakkauskoossa eri käyttökohteita ajatellen.

Sillä sipulit! Vähään tyytyvän ja aloittelijaystävällisen sipulisuvun jäsenet ovat oikeita omavaraistelevan kotipuutarhurin helmiä, vaikka toiset heistä haluavatkin hieman enemmän hoivaa kuin toiset. Tässä jutussa perehdytään sipulien kasvattamiseen ja tutustutaan erilaisiin syötävien sipulisuvun jäseniin, joista kaikki eivät välttämättä ole ihan
...

Vaikka puutarhan pääpaino olisikin ruokakasveissa, niiden joukkoon on hauskaa lisätä myös syötäviä kukkia, jotka monesti tarjoavat ravintoa sekä elintärkeille pölyttäjille, että kotipuutarhurin omaan keittiöön. Tästä julkaisusta löydät varmistetun listan syötävistä kukista ja muutamia vinkkejä niiden käyttöön ruokien koristeina ja lisukkeina.

Stroller - kaikki, mitä puutarhasi tarvitsee! Puutarhanhoito on paljon muutakin kuin vain kastelua ja rikkaruohojen kitkemistä. Se on myös ekosysteemin ymmärtämistä, maaperän hoitamista ja kasvien hyvinvoinnin tukemista. Kun kasvit saavat oikeat ravinteet ja kasvavat suotuisissa olosuhteissa, ne kiittävät kukoistamalla. Samalla myös puutarhuri saa...