TUOKSUVA HYLLYPAPERI

30.05.2019

Itse tehty, tuoksuva hyllypaperi kruunaa liinavaatekaapin ja saa vuodevaatteet tuoksumaan suloisesti. Nopea ja helppo ohje sopii kaikille

Hyllypaperin hajustaminen

Tämä idea lähti siitä, että Jovelassa oli aika vaihtaa vuodevaatekaapin hyllypaperit, eikä uusia tuoksuvia hyllypapereita ollut enää saatavilla tutusta kaupasta, tai muualtakaan. Itse tehden tuoksuva hyllypaperi on aivan yhtä hyvää kuin kaupasta ostettukin, hinta vaan on huikeasti halvempi.

Tuoksuvaa hyllypaperia varten tarvitsee vain pinnoittamatonta paperia (tässä tapettiylijäämää), vettä, minkä tahansa pienen suihkepullon ja eteeristä öljyä, jonka tuoksusta pitää.

Sekoitin 0,5 dl vettä ja 20 tippaa kumpaakin kuvassa näkyvää aromiöljyä. Usein vuodevaatteiden kanssa suositaan laventelia, mutta sen tuoksu ei koskaan ole erityisesti miellyttänyt itseäni. Valitsin siis tuoksuksi pehmeän vaniljan ja kirpeän verigreipin.

Liinavaatesenkin hyllyt ja laatikot mitattiin, tapetit leikattiin sopiviksi paloiksi ja kukin tapettipala suihkuteltiin paperin kääntöpuolelta kosteaksi tuoksusuihkeella. Papereiden annetaan kuivahtaa ja ne kiinnitettiin hyllyihin ja laatikoihin muutamalla sutaisulla myrkytöntä askarteluliimaa. Kovin paljon liimaa hyllyihin ei laitettu, jotta paperit saa joskus myöhemmin irti ja tuoksutettua uudelleen.

Tuo puolen desin tuoksusuihkutemäärä riitti oikein hyvin kaapin kahteen hyllyyn ja neljään laatikkoon. Hieman jäi vielä suihkutetta jäljellekin.

Tänään, Helatorstaina 2019 päivä on aurinkoinen, mutta napakan tuulinen. Myrskyä ennustetaan saapuvaksi. Tällainen pikkupuuha sopiikin mukavasti tällaiselle päivälle, kun ulkona ei voi olla, mutta tekisi mieli puuhailla hieman. Aikaahan tähän puuhaan ei juurikaan kulu.

Noin! Liinavaatekaappi on ruodussa ja tuoksuu hurmaavalle, muttei liian vahvasti. Kyllä tuolta kelpaa pedata sänkyä niin vieraille kuin meillekin.

Tuksuvia unia toivotellen Jovelan Johanna

Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta

Tässä joulun alla sain tuta oikean kesän kaipuun, kun kävin läpi kuluneen satokauden kuvia ja muistiinpanoja keväästä syksyyn. Ulkomittari näyttää -16 astetta, lintulaudan linnut pörhistelevät lumisessa maisemassa ja torpassa talvisen hiljaisuuden täyttää palavan puun äänet, mutta pienen hetken ajan ajatukset olivat kesässä, sen lämmössä,...

Ryhdytään puupiheiksi ja poltetaan puuta puhtaasti ja säästeliäästi! Kävimme isännän kanssa vuonna 2019 puunsäästäjän polttokurssilla, jonka neuvoilla voi säästää polttopuusta ja puulämmityksen aiheuttamista päästöistä jopa 50%. Kurssin vetäjänä toimi Warma-Uunien Vesa Salminen, joka on vetänyt yli 100 puunsäästäjän polttokurssia, ja jonka yritys...

Ensimmäiset lumet ovat leijailleet taivaalta ja puutarha vaipuu hiljalleen talviuneen. Vanhassa talossa on varauduttu talven saapumiseen, puulämmityskausi on alkanut ja puutarhapuuhien sijaan siirrytään mukaviin pieniin puhteisiin,
usein puuhellan äärelle. On taas villasukkien ja -nuttujen aika!

Tiesitkö, että Virtasen 4 öljyn öljymaalilla voi maalata taloa vaikka talvipakkasilla, mutta Virtasen maalivalikoimasta löytyy monia muitakin mahtavia maaleja sisälle ja ulos? Me kutsumme näitä maaleja luottomaaleiksi!

Kotipuutarhurin puuhat eivät suinkaan pääty kesään, sillä syksy on omalla tavallaan puutarhan toinen kevät, jolloin jopa kannattaa kylvää osa seuraavan vuoden sadosta, sillä syyskylvöt aikaistavat ja vahvistavat seuraavan vuoden satoa. Kun yksi sadonkorjuu päättyy, toista laitellaan säiden viilentyessä aluilleen. Sellaista se on omavaraistelevan...

Jaahas, nyt ollaan päästy jo lokakuulle, keskelle syksyä, joka ei meinaa millään päästää otettaan kesästä. Täällä kasvuvyöhykkeellä 1b syksy on toistaiseksi ollut kovin lämmin, mutta jospa se kesän selkä tässä lokakuussa vihdoin taittuisi, ja pääsisimme syyskylvöille puutarhaan.