ITSE TEHTY FETA
Itse tehtyä fetaa tai feta-tyyppistä salaattijuustoa on helppo tehdä. Kokonaisvalmistusaika on muutamia päiviä, mutta maku korvaa kyllä vaivannäön!

Kirjoitus sisältää * -merkityn affiliatelinkin.
Aito feta valmistetaan yleensä lampaanmaidosta tai lampaan ja vuohenmaidon seoksesta, jossa vuohenmaitoa saa olla maksimissaan 30% joten lehmänmaidosta valmistettuna tätä juustoa pitäisi kutsua fetatyyppikseksi juustoksi tai kuten kaupoissa myytäviä vastaavia juustoja kutsutaan, salaattijuustoksi.
Itse tehty feta: resepti
3 l täysmaitoa (tai vuohenmaitoa tai vuohenmaito-lampaanmaitoseosta)
3 rkl kermaviiliä (ei kevytvalmistetta)
2 tl juustonjuoksutinta
merisuolaa ja vettä
1) Lämmitä
maito 36 asteeseen (tarvitset lämpömittarin!) nosta maito lämmöltä ja lisää kermaviili. Sekoita kermaviili
kunnolla maidon joukkoon, mutta varmista, ettei maidon lämpö laske liikaa.
2) Lisää juoksutin ja sekoita kunnolla. Jätä maito hyytymään huoneenlämpöön liinalla peitettynä. Maito hyytyy n. 30 minuutissa.
3) Tee veitsellä shakkiruutuviiltoja hyytyneeseen maitoon ja anna maidon seistä vievä 30 minuuttia kannen alla.




Suolaliemi fetalle
1 l vettä
0,5 dl merisuolaa
Lämmitä vesi ja lisää suola. Anna suolan sulaa veteen. Kaada suolaliemi tiivikantiseen lasipurkkiin ja laita feta jäähtyneeseen liemeen. Jos juusto tuntuu kovin suolaiselta käytössä, voit liottaa sitä vedessä tai maidossa ennen käyttöä.

Lämpimin terveisin ♥
Jovelan Johanna
Haluatko kommentoida? Lähetä meille viestiä instan kautta ♥