Happaman maan yrttejä sekä mauste- ja teekasveja
persilja
rosmariini
timjami
kumina
kanerva
tuoksumatara
kataja
Muutamat perinteiset yrtit sietävät hapanta maata siten, että niitä voi kasvattaa myös happamammassa maassa. Havukasvina kataja viihtyy happamassa maassa hyvin ja tarjoaa kasvattajalleen maukkaana mausteena käytettäviä katajanmarjoja. Katajanmarjat kypsyvät vasta kolmantena vuotena siitä, kun marjat (oikeammin katajan kävyt) ovat ilmestyneet katajaan.
Happaman maan tarjoama vaihtoehto rauhoittavalle kamomillateelle on kanervatee.
Tuoksumatara taas on tuoksuyrttikasvi, jota käytetään paljon Saksassa muun muassa juomien, viinien ja jälkiruokien maustajana. Syynä tähän lienee se, että tuoksumataran maku on aitovaniljainen ja kanelimainen. Tuoksumataraa tulee käyttää maltillisesti, sillä se on samalla tavalla miedosti myrkyllinen kuin kanelikin. Molemmissa on kumariinia, joka liian suurina annoksina voi vahingoittaa maksaa.