PUUTARHA & PIHA

22.03.2024

Tältä osastolta löydät ihania puutarhatuotteita, taimia, siemeniä, kasvihuoneita ja kaikenlaista tarpeellista omaan hyötypuutarhaasi, suoraan valmistajien,
kasvattajien ja myyjien suosituksina.

Huomaathan, että esittelyiden suositukset eivät ole omiamme, vaan yritysten maksullisia suosituksia. Kuitenkin, mikäli meillä on kokemus kyseisestä yrityksestä, sen palvelusta tai tuotteista ja olemme olleet niihin tyytyväisiä, merkitsemme kyseisen yrityksen tähdellä Onko sinulla ehdottaa yritystä tai tuotetta suosituksiin? Ks. info ja ota yhteyttä!


AKIRO Oy

Suurella sydämellä reilua kasvihuonekauppaa tekevä suomalainen mikroyritys Lohjan Leppäkorvesta!

Osoite: Verkkokauppa, noudot vain sovitusti (ks. kotisivut)
Puhelinnumero: 040 962 2559
Siirry kotisivuille

Omassa kasvihuoneessa viljely on ekologista ja tarjoaa maukasta lähiruokaa. Kasvihuone tarjoaa viihtyisän, lähes taianomaisen rauhallisen ja aisteja kutkuttavan piilopaikan arjen kiireiden keskelle. AKIRO-kasvihuoneet ovat kestäviä, edullisia ja tilavia. Valikoimamme kattaa mm. alumiinirunkoiset lasi- ja kennomuovikatteiset kasvihuoneet, teräsrunkoiset, kennolevykatteiset kaarikasvihuoneet, pienet kasvihuoneet ja kasvilavat sekä viljelytarvikkeet, mm. lämmittimet ja kastelujärjestelmät sekä galvanoidusta teräksestä valmistetut viljelyreunukset. Meiltä löydät myös erilaiset katteet pihan oleskeluun käytettäviin rakennelmiin, kuten huvimajoihin ja paviljonkeihin, myös mittoihin sahattuna! Tulethan tutustumaan valikoimaamme kotisivuillamme - tervetuloa!

Biotus Oy - TarhurinApu

Luontoystävällistä tuholaistorjuntaa kotipuutarhaan ja kanalaan!

Osoite: Verkkokauppa, noudot vain sovitusti (lisätietoa verkkokaupasta)
Puhelinnumero: 050 309 0810
Siirry kotisivuille

Pirulaisia puutarhassa tai kiusahenkiä kanalassa? Menikö sato taas parempiin suihin? TarhurinApu tarjoaa luonnonmukaiset torjuntavaihtoehdot kotiin, pihalle, kasvihuoneeseen ja kanalaan. Valikoimastamme on torjuntaeliöitä, liima-ansoja ja mm. feromonipyydyksiä, sekä paljon muuta hyödyllistä tuholaisten tarkkailuun ja torjuntaan. Sivuiltamme saat tietoa yleisimmistä kasvintuhoojista ja niiden biologisesta torjunnasta. Aina aurinkoiset asiakaspalvelijamme auttavat tarvittaessa! Tee ekoteko, valitse biologinen torjunta, valitse meidät!

Exotic Garden (fuusioitunut Mustila Puutarhan kanssa)

Yli 2000 eri lajin ja lajikkeen valikoima kasveja ja siemeniä, yli 20 vuoden kokemuksella!

Osoite: Verkkokauppa
Puhelinnumero: 041 3136884 (puhelinpalvelu arkisin 10-14)
Siirry kotisivuille

Kasvata ihanat yritit, herneet, porkkanat, tomaatit, perunat ja muut puutarhan kasvit itse! Kotimaisen perheyrityksen, Exotic Gardenin verkkokaupasta löydät valtavan määrän tuttuja hyöty-, kukka- ja perinnekasvien siemeniä, istukas- ja siemensipuleita, siemenperunoita, taimia, juurakoita, sienten kasvatusalustoja, puutarha- ja esikasvatustarvikkeita sekä ainutlaatuisia ja eksoottisia lajikkeita, joita et muualta löydä! Sydämellisesti tervetuloa Exotic Garden verkkokauppaan tutustumaan valikoimaamme, sesongin uutuuksiin ja monipuolisiin kasvatusohjeisiimme!

FLÖR Kukka ja Puutarha Oy

Palvelua - ideoita - laatua ja valikoimaa!

Kaurakatu 43, 20740 Turku (Puutarhakeskus ja kukkakauppa)
Siirry kotisivuille

Puhelinnumero:
02 276 1500 (vaihde)
Katso myös: Verkkokauppa

Puutarhakeskuksessamme sinua palvelevat ammattitaitoiset floristit, puutarhurit sekä hortonomit, joiden intohimona on tarjota sinulle ideoita, laadukkaita tuotteita ja hyvää asiakaspalvelua iloisella ja rennolla otteella. Saat meiltä neuvot kasvivalintoihin ja kasvatukseen, joiden avulla onnistut varmasti. Jos kaipaat apua vihersisutukseen tai puutarhatöihin, stailaamme ja toteutamme unelmasi flöriläisellä intohimolla. Tule nauttimaan kukkaloistosta sekä vihersisustuksen trendeistä ympäri vuoden! Taimipihamme yli 1000 lajikkeen valikoimasta löydät upeat taimet koristeryhmiin sekä hyötypuutarhaan. Tuttujen suosikkikasvien lisäksi tarjolla on runsaasti kasvierikoisuuksia ja uutuuksia. Kasvata hedelmiä ja marjoja runsain mitoin ja nauti vastapoimitun sadon parhaimmista aromeista. Itse viljelty maistuu aina kaikkein parhaimmalta!

Hyötykasviyhdistys

Sinulle, joka olet kiinnostunut kasvien kasvattamisesta ja hyötykäytöstä.

Alku & Juuri -puoti: Pasilankatu 2, 00240 Helsinki
Annalan puutarha: Hämeentie 154, rakennus J, 00560 Helsinki
Puhelinnumero: 040 455 7141 (puoti)
Siirry kotisivuille

Hyötykasviyhdistys edistää luonnonmukaista harrasteviljelyä ja kasvien monipuolista käyttöä. Vanhojen kasvien säilyttäminen on yksi tärkeimmistä tehtävistämme ja välitämme vain tarkastettua, sertifioitua siementä. Tarjoamme verkkokaupassamme ja puodissamme laajan siemenvalikoiman, jossa painottuu monimuotoisuus, perinteiset vanhat kasvit ja luomusiemenet. Monipuolisen ja historiallisesti kiinnostavan siemenvalikoiman lisäksi viherpeukalo löytää myymälästämme alan kirjallisuutta, työkaluja ja tarvikkeita sekä muuta puutarhanhoitoon innoittavaa. Lisäämme kasvitietoutta myös järjestämällä kaikille avoimia kursseja ja luentotilaisuuksia ympäri Suomen. Ylläpidämme kasvikokoelmia Helsingissä Annalan puutarhassa, joka on kaikkien kasveista kiinnostuneiden levähdys- ja kurssipaikka. Järjestämme Annalassa myös tapahtumia, joissa jäsenet sekä pienet luomutuottajat ja kädentaitajat myyvät tuotteitaan. Yhdistykseemme kuuluu noin 6400 jäsentä. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki, jossa sijaitsevat toimisto, Alku & Juuri -puoti ja Annalan puutarha sekä ylläpitämämme ja vuokraamamme viljelypalstat. Alueosastot toimivat Etelä-Pohjanmaalla, Kanta-Hämeessä, Kuopiossa, Oulussa, Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.

JR-Holvikellari

Tee itse ekologinen maakellari - kylmäsäilytystä ilman sähköenergiaa!

Osoite: Rahtitie 2, 27510 Eura
Puhelinnumero:  050 342 5234
Siirry kotisivuille

Mehut, hillot, viinit, virvokkeet ja juurekset – Maakellarissa on tasainen lämpötila kaikelle ympäri vuoden. JR-Holvikellarin maakellari tarjoaa ihanteelliset olosuhteet elintarvikkeille – itse kasvatetuille, sekä torilta hankituille herkuille. Toimitamme maakellarin rakennussarjat ympäri Suomen lyhyellä toimitusajalla.

Kasvikumppanit - Tuholaisten torjunta kumppanuuskasvien avulla

Kustantaja: Kodin Kukat
Tilaa kirja tästä

Biologit Leena ja Heikki Luoto tekivät upean kirjan, joka puuttui markkinoilta kokonaan. Kasvikumppanit on suomalaisissa olosuhteissa, tutkimuksiin ja konkreettisiin puutarhakokemuksiin perustuva kotimainen kirja kumppanuuskasveista, puutarhan hyönteisistä, niin hyvässä kuin pahassa, ja siitä miten niiden vuorovaikutusta voidaan monin tavoin hyödyntää kasvinsuojelussa. Kirja on kirjoitettu nimenomaan puutarhavinkkelistä, avuksi kaikenlaisille puutarhureille. Heikki Luodon ja Minna Hankasen runsas ja havannoillistava kuvitus sekä myös puutarhayrittäjänä toimivan Leena Luodon selkokielinen ohjeistus luovat kirjaan kaikille helposti ymmärrettävän kokonaisuuden ja mahdollistavat sen, että kirja on kätevä ottaa mukaan puutarhaan silloin, kun oman puutarhan sadon kimpussa hääräilee joukko kutsumattomia vieraita, jotka pitäisi kyetä tunnistamaan. Tosin kirjan neuvojen avulla tuholaisten saapumista voidaan ehkäistä jo ennaltakin akuutin torjumisen sijaan.

Kodin Kukat Oy (Puutarha.com)

Parasta laatua, parhaista lajikkeista, parhailta yhteistyökumppaneilta! 

Osoite: verkkokauppa (ei käyntejä taimistolla kasvukauden aikana)
Puhelinnumero: 05 344 0300
Siirry kotisivuille

Puutarha.comin valikoimasta löydät niin sesonkien mukaiset hyötykasvit, kesäkukat kuin perennatkin sekä ammattilasen tiukalla kriteerillä valittuja puutarha- ja kasvatustarvikkeita. Puutarhurin kaupan valikoimaan on valittu vain tuotteita, joita pääpuutarhuri itsekin käyttää ja joiden laatuun voi luottaa. Kaikkien kasvien ja tuotteiden laadunvalvonta tapahtuu Kotimaisten Kasvisten myöntämällä, Laatutarha-sertifikoiduilla kasvihuoneilla, joissa kiinnitetään erityistä huomiota tauti- ja tuholaisriskien vähentämiseen. Tästä johtuen kasvihuoneilla ei ole suoramyyntiä kasvukaudella, vaan käsin kasvatetut taimet ja kasvit toimitetaan asiakkaille huolellisesti pakattuina, todelliset istutusajat ja kunkin kasvin kasvuvaatimukset huomioiden. Huomaa ja tilaa myös viikottainen Puutarhurin posti, ilmainen uutiskirje, jossa puutarhuri Juha Toikka kertoo ajankohtaisia viheruutisia ja opastaa kotipuutarhureita monilla hyvillä vinkeillään hyötykasven esikasvatuksesta oikeaan joulukuusen kaatoaikaan - ja kaikkea sen väliltä!

Kukkatarhurit

Kukkaiselämää pohjoisen luonnon ehdoilla 

Osoite: Verkkokauppa
Puhelinnumero: 045 783 558 25
Siirry kotisivuille katso myös jälleenmyyjät

Kukkatarhurit on kahden puutarhaelämää ja luonnon rytmissä kulkemista rakastavan leikkokukkaviljelijän perustama yritys. Haluamme luoda kestävämpää maailmaa ja unelmoimme siitä, että leikkokukat olisivat aidosti luonnonmukainen valinta - myös täällä pohjolassa. Kutsumme ihmisiä kukkien kasvatuksen pariin, jaamme paljon tietoa ja myymme vain tuotteita, joita itse käytämme. Valikoimaamme kuuluu kuratoitu siemenkokoelma sekä kukkasipuleita, erityisesti tulppaaneja. Esikasvatuksen avuksi meillä on Soil Blocker -multapaakuttimia ja kylvösuunnittelutyökalu viljelysuunnittelua helpottamaan. Kukkien kanssa työskentelyyn löydät parhaat kukkasakset, klassiset kukkasiilit ja kenzanit. Tutustuthan myös videokursseihimme, joiden avulla voit oppia sitomaan kimppuja ja tekemään asetelmia ammattimaisella tekniikalla. Kurssit sisältävät myös listaukset tarvittavista välineistä ja kukkamateriaaleista. Lähestymistapa on rento ja helposti ymmärrettävä - kuka tahansa oppii näillä ohjeilla loihtimaan kauniita töitä puutarhan aarteista!

Kurjen Puutarha

Luomuviljeltyjen yrttien, vihannesten ja koristekasvien taimien verkkokauppa sekä puutarha.

Osoite: Suutalankuja 1, 62100 Lapua
Puhelinnumero: 040 764 9729
Siirry kotisivuille

Puutarhamme tuottaa yli 200 erilaista yrttien, vihannesten ja koristekasvien luomutaimilajiketta. Luomuviljely pitää maan elävänä, sillä ravinteet kasvien käyttöön muodostuvat bakteeritoiminnan tuloksena. Kasvimme ovat luomuturvemultaan hitaasti ja vahvasti kasvatettuja taimia, joiden tuholaistorjunta tehdään myrkyttömästi torjuntaeliöillä. Yrttejä on turvallista maistella ja antaa lapsille pesemättä, suoraan puskista. Makukin on omaa luokkaansa! Tutustu kauttamme myös ikivanhaan keinoon torjua tuholaisia ja parantaa satoa sekä sen makua käyttämällä valikoimamme kumppanuuskasveja. Unohda siistit lohkot ja turha järjestys, ja muodosta kasvimaalle hallittu, ihana kaaos! Toimitamme taimia ympäri Suomen matkahuollon kautta, tai pakkaamme tilauksesi valmiiksi, jolloin voit noutaa ne puutarhaltamme.

Mustila Puutarha

Meillä kasvaa vahvaksi ja kauniiksi - lähes 100 vuoden kokemuksella!

Osoite: Mustilan puistotie 23, 47200 Elimäki (myymälä avoinna keväästä syksyyn, verkkokauppa aina)
Puhelinnumero: 045 117 7050 (vain kesäsesonkina)
Siirry kotisivuille

Mustila Puutarha, jossa on koeviljelty ja testattu kasveja jo yli sadan vuoden ajan, on laajan valikoiman verkkokauppa ja puutarhamyymälä Elimäellä, Mustila Arboretumin välittömässä läheisyydessä. Parhaiten Suomessa menestyneet lajit ja lajikkeet, kauniiksi ja vahvoiksi kasvavat, luovat tänäkin päivänä perustan puutarhamyymälämme laajalle valikoimalle, jota alati täydennämme alan trendikkäimmillä uutuuksilla. Valikoimamme kattaa mm. hedelmä-, havu- ja lehtipuut, marja- ja koristepensaat, siemenet, perunat, sipulit, kevään ja syksyn kukkasipulit sekä hurmaavat puutarhan oheistuotteet. Verkkokaupan tuotteiden lisäksi meillä on myymälässämme alkukesästä myynnissä eri lajikkeita mm. tomaatin, kesäkurpitsan, pinaatin, kurkun, kurpitsan ja yrttien taimia. Suurikokoiset taimet myydään vain noutona myymälästä.

NEKO

Nekolta puutarhaan ekoa. 

Osoite: Kiiliäinen 12, 13430 Hämeenlinna
Puhelinnumero: 03 616 2167
Siirry kotisivuille

Oy Neko Ab on lannoitteita valmistava kotimainen perheyritys Hämeessä. Yrityksemme on perustettu 1941. Tunnetuin ja vanhin tuotteemme on sisä- ja ulkokasvien yleislannoite, Neko Kasviravinne. Ekologiseen viljelyyn soveltuvat lannoitteemme Neko Luonnonlannoite ja Neko Puutarhalannoite sisältävät pitkävaikutteisia orgaanisia aineksia, jotka samalla lisäävät maaperän mikrobitoimintaa. Neko Matokakka on multaseoksiin tai mullan pinnalle sekoitettava kompostivalmiste ja maanparannusaine. Sisä- ja ulkokasvien hoitoaineena käytettävä Neko Merileväuute vahvistaa kasvin terveyttä ja hyvinvointia. Lannoitteiden lisäksi valikoimassamme on kiinteistöjen piha- ja puutarhatöihin tarkoitettuja koneita ja laitteita. Toimimme pientyökone Maestral Sarvitraktorin ja siihen liitettävän laitteiston maahantuojana. Valmistamme myös pyöräharaa, nostalgista puutarhatyövälinettä. Neko Pyörähara on tehokas ja ekologinen työväline sora-alueiden kunnossapitoon ja kasvimaan muokkaukseen. Lisää tuotteita kotisivuillamme!

Neudorff

Vastuulliset, luonnonmukaiset ja ympäristöystävälliset kasvinhoitotuotteet kotiin ja puutarhaan.

Siirry kotisivuille

Katso jälleenmyyjät

Neudorff on puutarha- ja huonekasvien hoitoa sopusoinnussa luonnon kanssa, luonnonmukaisesti ja vastuullisesti. Kaiken toimintamme perustana on puutarhan, luonnon ja ympäristön vuorovaikutus ja siksi tarjoamme laajan valikoiman ympäristöystävällisiä tuotteita. Käytämme aina raaka- ja tehoaineita, jotka ovat pääasiassa luonnosta peräisin, uusiutuvat nopeasti ja joilla on vain vähäinen vaikutus ympäristöön. Meiltä löydät lannoitteet, erikoistuotteet kasvien hyvinvointiin sekä torjuntatuotteet kotiin ja puutarhaan.

Pavunvarsi

Pavunvarsi - Satoa ympäri vuoden.

Osoite: Verkkokauppa
Puhelinnumero:
050 550 1698
Siirry kotisivuille

Meiltä löydät välineet ympärivuotiseen viherharrastamiseen. Hyötykasvi- ja omavaraisviljely sisä- ja ulkotiloissa on meille tuttua oli kasvualustana multa, kookos tai vesi! Kauttamme on saatavilla erinomaisiksi todetut luonnonmukaiset lannoitteet, kasvualustat, valot ja tarvikkeet suoratoimituksena. Olemme palvelleet nopeasti ja luotettavasti jo vuodesta 2006! Verkkokaupan lisäksi meillä on kivijalkamyymälät Helsingissä, Turussa ja Tampereella hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vehreissä myymälöissämme palvelee ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilökunta kuutena päivänä viikossa. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme!

Perhospuutarhuri

Luonnon monimuotoisuutta lisäävien taimien verkkokauppa sekä taimisto 

Osoite: Poromäentie 44 C, 88600 Sotkamo
Puhelinnumero: 040 574 8651
Siirry kotisivuille

Perhospuutarhuri eli Sotkamon Taimisto kasvattaa erityisesti perhosia ja muita pölyttäjiä houkuttelevia perennoja ja luonnonkasveja. Vaalimme vanhoja maatiaiskantoja, mutta viljelemme myös erikoisuuksia. Perennojen lisäksi myymme alkukesällä yksivuotisia kesäkukkia, nekin perhosia houkuttavista lajeista, sekä hyötykasvien taimia. Kasvatamme myös edullisia pottitaimia, joilla on helppo perustaa perhosille ja mesipistiäisille kukkaniitty. Testaamme taimet lukuisissa näyteistutuksissamme, tervetuloa vierailemaan paikan päällä! Toimitamme taimia koko Suomeen Matkahuollon kautta. Meiltä mettä perhosille!

Pirilän Kukkatalo

Kotimaisia ruukkukasveja ja puutarhakauppaa jo 30 vuoden ajan 

Puutarhaliikkeet:  Helsinki, Kaarina, Raisio, Riihimäki, Salo, Tampere, Tuusula
Siirry kotisivuille

Pirilän Kukkatalo on kotimainen puutarha-alan perheyritys, jonka puutarhamyymälät sijaitsevat Helsingin Torpparinmäessä, Kaarinan Skanssissa, Raisiossa, Riihimäellä, Salossa, Tampereen Lahdesjärvellä ja Tuusulassa. Myymälämme ovat avoinna ympäri vuoden. Omilla puutarhoillamme tuotamme sesongin kukkivia ja vihreitä ruukkukasveja, tulppaania, sipulikasveja, kesä- ja joulukukkia, vihannesten taimia sekä valmiita istutuksia. Valikoimissamme ruukkukukat, viherkasvit, kaktukset, mehikasvit, mullat, lannoitteet, siemenet, sipulit, leikkokukat, työkalut, ruukut ja aluslautaset, lyhdyt ja kynttilät sekä adressit ja kortit. Keväästä syksyyn taimimyynnistä monivuotiset ruusujen, alppiruusujen ja atsaleoiden, koristepensaiden, hyötypensaiden ja köynnösten taimet sekä hedelmä- ja koristepuut ja havut.

Puutarhasi elämään

Tietoa puutarhatuotteista ja vinkkejä puutarhanhoitoon kotipuutarhureille. 

Osoite: Verkkopalvelu
Siirry kotisivuille

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa: puutarhasi_elamaan. Luvassa mm. mielenkiintoista tietoa puutarhatuotteista ja vinkkejä puutarhanhoitoon, ajankohtaisia asioita ja ilmiöitä, herkullisia reseptejä sekä arvontoja ja kuukausikohtainen puutarhakalenteri! Olemme puutarhatuotteiden maahantuoja ja markkinoija. Tuotteiden myynti: puutarhamyymälät, rautakaupat, marketit, tavaratalot ja alan verkkokaupat. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Siemenperuna.fi (HZPC Kantaperuna Oy)

Elinvoimaisia siemenperunoitamme voi ostaa puutarhamyymälöistä kautta maan! 

Siirry kotisivuille
Katso jälleenmyyjät

Kasvata itse perunasi! Olemme kotimainen, perunaan erikoistunut yritys, jonka tuote on elinvoimainen ja hyvälaatuinen siemenperuna. Käyttämällä sertifioitua eli tutkitusti tervettä ja elinvoimaista siemenperunaa maksimoit hyvän, laadukkaan ja runsaan sadon sekä minimoit riskit. Lajike valitaan kasvupaikan sekä käyttötarkoituksen mukaan. Valikoimastamme löytyy herkullinen perunalajike jokaiseen makuun! 

Viherpeukalot

Viherpeukalot.fi - puutarhamyymäläsi netissä

Osoite: Jyrääntie 55, 45360 Valkeala
Puhelinnumero: 05 750 1100
Siirry kotisivuille

Viherpeukalot.fi on puutarhamyymäläsi netissä! Laajasta valikoimastamme löydät viherkasveja, liljoja, ruusuja, perennoja, kesäkukkia, hyötykasveja, pensaita ja puita sekä köynnöksiä - multia, lannoitteita ja ruukkuja unohtamatta! Kasvuunlähtötakuu, yli 25 vuoden kokemus ja sadat tuhannet tyytyväiset asiakkaat viestivät siitä, että Viherpeukaloiden laatuun voi luottaa. Tilaa kasvit näppärästi suoraan kotiovelle verkkokaupastamme!

Viherpiha

Ovi ikuiseen puutarhakesään

Onko sinulla piha, parveke, palsta tai vaikka vain kukkaruukku ikkunalaudalla? Ideat kaikenlaisiin puutarhaunelmiin löydät Viherpihasta. Tiesitkö, että A-lehdet ainoana toimijana lähettää laskun noin kuukautta ennen seuraavan tilausjakson alkua? Meillä sinun ei siis tarvitse pelätä, että jäät jumiin lehtitilaukseen, kun et muista perua tilaustasi ajoissa.

Tilaa Viherpiha ja lue myös vanhempia lehtiä digilehtinä!

Suvisimaa ja juhannuspolkkaa! Juhannuspolkka sai nimensä siitä, että sen maku muistuttaa hieman polkkakarkkeja, vaikkei niitä ole nähnytkään, ja suvisiman salaisuutena on mustaseljankukat. Molemmat reseptit ovat omiani, mutta kolmannen, mustaherukkaisen kesäsiman resepti on alkujaan Louhisaaren linnasta.

Tällä hyttysiä inhottavalla yrttietikalla, jota on käytetty niin karkoitteena, rohtona kuin maustajanakin, on sangen hauska nimi, jonka juuret juontavat keskiajan paikkeille Ranskaan. Itse käytän 4:n varkaan etikkaa sekä hyttyskarkoitteena että salaattikastikkeiden maustajana, mutta joskus myös hiushuuhteena, sillä se saa laimennettuna hiukset...

Kuluneen kuukauden voisi kiteyttää kolmeen sanaan: kuumaa, kuivaa ja kaunista. Kun puolen vuoden talvi vihdoin taittui, meidät heitettiin suoraan sateettomaan hellekauteen lööppien rakastaman käristyskupolin alle. Koko kuun kärvisteltyämme saimme lopulta pari runsasta, vaikkakin lyhyttä sadekuuroa touko- ja kesäkuun taitteeseen. Se on kovin vähän...

Tässä julkaisussa puhutaan monivuotisista ruokakasveista, jotka tuottavat satoa useita vuosia ja niin sanotuista kaksivuotisista hyötykasveista, kuten juureksista, jotka tekevät toisena vuotenaan siemeniä tuleville sadoille. Samalla katsellaan hieman uutta viljelyaluettamme, jossa kasvaa näitä molempia.

Silmä silmästä, punkki punkista! Biologinen tuholaistorjunta esimerkiksi leppäkerttujen avulla, on myrkytön vaihtoehto kemiallisille kasvinsuojeluvalmisteille ja herättää kiinnostusta myös kotipuutarhureiden joukossa. Aiemmin torjuntaeliöitä myytiin lähinnä kauppapuutarhoille, mutta onneksi nykyään kotipuutarhurikin voi tilata niin sanottuja...

Nyt saavat rikkaruohot kyytiä ilman ylimääräisiä kyykkimisiä ja kasvit ravintoa onnnistuneiden satojen ja kukkivien silmänilojen tuotantoon, kun säätkin suosivat kotipuutarhureita